Inšpirácie

Vosk, sklo, drevo a betón – alebo kompas k sójovým sviečkam

Sójová sviečka „Vanilkové frappé“

Sme nesmierne radi, že Vám po dlhej dobe môžeme predstaviť najnovšie Decolio produkty, naše krásne a ekologické sójové sviečky s perfektnými vôňami. Tieto sviečky sme pre Vás pripravovali posledných pár mesiacov s menšími prestávkami.

Novinky charakterizuje stretnutie rôznych prírodných materiálov: prírodný sójový vosk, betónový alebo sklenený téglik, drevený knôt a v balení papier a bavlna.

Sójové sviečky

Sójové sviečky sú zalievané zo 100% sójového vosku, čo je materiál na prírodnej báze, tieto sviečky neobsahujú farbivá ani iné aditíva na zlepšenie vlastností sviečky.

Naše sójové sviečky sme rozdelili do troch kolekcií podľa typu nádoby do ktorej sú zalievané:

Sviečky z kolekcie Ambra sú zalievané do hnedých sklenených pohárikov, ktoré dostali etikety s jednoduchým dizajnom, aby zapadali do každého interiéru a sú nalepené na poháriku nižšie, aby plamienok presvital aj vtedy, keď sviečka už zhorela do polovice. Teplé farby, ktoré vznikajú vďaka hnedej nádobke a plamienku dotvárajú atmosféru tepla domova.

Dôležitý vplyv na našu tohtoročnú tvorbu má spolupráca so slovenskou značkou Creative Concrete Decor. Sviečky z kolekcie Concrete sú zaliate do betónových nádobiek, ktoré sú tiež ručne vyrobené, pochádzajú od Martinky z Creative Concrete Decor. Betónové nádoby rôznej farby nemajú etikety, chceli sme zachovať ich minimalistický, trochu industriálny vzhľad.

Väčšina týchto sviečok dostala drevený knôt, ktorý sa správa trochu inak ako ten klasický. Pri horení jemným praskaním pripomína zvuk a vôňu horiaceho dreva v krbe. Popritom aj dopĺňa základnú vôňu sviečky o jemne drevitý charakter.

Pred každým zapálením je potrebné odlomiť, alebo odstrihnúť obhorenú časť dreveného knôtu, aby jeho dĺžka bola max. 5 mm, v opačnom prípade bude plamienok príliš veľký. To isté by ste mali urobiť aj pri bavlnených knôtoch, aby Vám naše sviečky poskytli ten najkrajší zážitok.

Sójová sviečka „Brusnicová rosa“

Obal bez odpadu, zero waste

Každá sójová sviečka je zabalená do krabičky z prírodnej lepenky previazanej bavlnenou stuhou, ktorá je opečiatkovaná naším logom a nápisom „handmade“. Tieto materiály sú ľahko recyklovateľné a ľahko sa rozložia aj v prírode.

Opätovné využitie

Po zhorení sviečky môžete sklenené i betónové nádobky opätovne využiť na rôzne úcely, napríklad na uskladnenie šperkov alebo iných drobností. Betónové nádoby môžete použit napríklad aj ako kvetináč. Zvyšok vosku sa dá jednoducho odstrániť, nádobku môžete potom umyť saponátom, ktorý ju odmastí.

Dúfame že Vás naša nová kolekcia sójových sviečok oslovila a že si vyberiete z našej ponuky 🙂