Návody

Ako používať vonné vosky?

Vonné vosky sú zaujímavou alternatívou ku klasickým vonným olejom, ktoré sa používajú s aromalampami. Ich spôsob použitia je veľmi podobný – taktiež sa roztavujú pomocou aromalampy, ale majú niekoľko výhod. 

Malý kahanček v spodnej časti aromalampy zohreje voskové kocky, ktoré sú vložené do hornej nádobky. Tie sa následne roztopia a krásne rozvoniavajú. Voda sa do hornej časti nepridáva ako pri vonných olejoch. Keď sa kocka úplne roztopí, kahanček je možné uhasiť.

Vonné kocky môžete ľubovoľne kombinovať, napr. do nádobky môžete vložiť jednu pomarančovú a jednu škoricovú kocku, dostanete tak novú kombináciu vôní. Samozrejme, nádobka musí byť dostatočne veľká na to, aby sa do nej zmestil roztopený vosk z dvoch, prípadne viacerých kociek. 

Roztopený vosk vonia až do úplného vychladnutia, keď bude mať opäť tuhú konzistenciu. Vonný vosk môžete niekoľkokrát  takto roztopiť, po každom ďalšom roztopení vosk opäť krásne a intenzívne vonia. 

Ako odstrániť vosk z aromalampy?

K vonným voskom odporúčame aromalampu, ktorej vrchná časť má hladký a lesklý povrch, lebo z takých sa vosk odstraňuje veľmi ľahko, dokonca bez umývania nádobky. Odstránenie vosku je jednoduché:

  1. Uhaste kahanček v dolnej časti lampy.
  2. Roztopený vosk nechajte v lampe úplne vychladnúť a stuhnúť, odstraňuje sa oveľa jednoduchšie v tvrdej konzistencii.
  3. Stuhnutý vosk jemným stlačeným vyberte z lampy.

Aké je zloženie vonných voskov?

Pre alergikov alebo citlivých ľudí odporúčam používať vonné vosky, ktoré sú vyrábané s pridaním 100% prírodnej silice (éterického oleja). Pri každej vonnej kocke je uvedené, či je vyrobená s použitím silice alebo arómy. Prírodné silice majú mierny antibakteriálny účinok a navyše môžu mať priaznivý vplyv aj na duševné zdravie človeka, vďaka ich príjemnej vôni a atmosfére ktorú v byte navodzujú. Tehotným ženám odporúčame konzultovať s odborníkom, ktoré éterické oleje sú vhodné počas tehotenstva a ktorým sa radšej treba vyhýbať.  

Vonné kocky sú vyrobené z palmového vosku, okrem vône neobsahujú žiadne aditíva a preto sa pri horení do ovzdušia nedostávajú žiadne škodlivé výpary.  

Niečo o novom balení

Voskové kocky sú balené do ľahko recyklovateľnej krabičky z prírodnej lepenky, čím sme sa snažili priblížiť k výrobkom bez odpadu. Našim cieľom je použiť čo najmenej materiálov zaťažujúcich životné prostredie. Týmto sme nové balenie urobili praktickejším aj pre Vás, keďže krabičky sa dajú jednoducho otvárať a zatvárať a kocky jedným pohybom vybrať. Každá krabička ukrýva 6 vonných voskov.

Kolekciu vonných voskov v nových, papierových krabičkách nájdete v našom e-shope, v sekcii vonné vosky.